Alta mottak for enslige mindreårige

Kontakt

Alta mottak for enslige mindreårige
Alta mottak for enslige mindreårige
Mottaksleder: Renate Moe

Besøksadresse

Bekkefaret 3
9513 ALTA

Se i kart

Postadresse

Bekkefaret 3
9513 ALTA


Om mottaket

Alta mottak for enslige mindreårige (EM), som ble startet i oktober 2015, ligger sentralt i Alta og har totalt plass til 40 beboere.

Mottaket fokuserer på godt lokalsamfunnsarbeid. Vi har godt samarbeid med lokale idrettslag, foreninger, skoler og frivillige, som alle bidrar med et bredt tilbud av aktiviteter til ungdommene. Blant aktivitetene kan vi nevne fotball, håndball, svømming, biljard og bordtennis. Ved ulike anledninger inviterer vi også lokalbefolkningen til mottaket. Da bidrar ungdommene med presentasjon av sine kulturer gjennom mat og musikk, og å fortelle om sine tradisjoner. På denne måten ønsker vi å bidra til brobygging mellom ulike kulturer.

Alta EM har 21 ansatte. Beboernes helsetjenester ivaretas av Alta kommune.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Alta

« Søndag hadde vi avslutningsfest for guttene på Alta EM, med god stemning og mange gjester som har stått guttene nær. Det ble pizza, kaker og brus for sultne mager. For de mer rastløse, ble det bydd opp til både afghansk dans, ballonglek og limbo ☺️ Alle hadde en flott kveld, etterfulgt med rydding, pakking og "boblebad" på mandag. I dag har vi sagt farvel til en flott gjeng med gutter.... det var tungt for ansatte og guttene, en epoke er over..... Vi har vært så heldige å få bli kjent med, veiledet, trøstet og ikke minst fått opplevd så utrolig mye morro med mange flotte ungdommer gjennom driftstiden på Alta EM. Det er vi veldig takknemlig for! ❤️ Nå ønsker vi dem lykke til videre på nytt mottak og veien videre i livet. Tusen takk til alle som har bidratt til å gjøre hverdagen for ungdommene på mottaket litt lettere, med besøk og aktiviteter! Det har betydd enormt mye for guttene at dere har gitt av deres tid, det blir nok aldri glemt ❤️ »


Del: