Arna mottakssenter

Kontakt

Arna mottakssenter
Arna mottakssenter
Mottaksleder: Frank-Ove Stiby

Besøksadresse

Bankveien 4
5265 YTRE ARNA

Se i kart

Postadresse

Postboks 33 Ytre Arna
5889 BERGEN


Om mottaket

Arna mottakssenter ligger i Ytre Arna, 20 km utenfor Bergen. Mottaket ble startet i 1987. Det er et desentralisert ordinært mottak med total kapasitet på 210 beboere. Vi har mer enn 30 leiligheter, de fleste i bygda, der alle familiene bor, samt ca 10 bokollektiv.

Arna er det eldste mottaket i Norge, noe som gjør at vi har et stort og erfarent nettverk av eksterne samarbeidspartnere og svært erfarne medarbeidere. Beboerne har knyttet mange nære kontakter gjennom et utstrakt tilbud av aktiviteter arrangert av frivillige organisasjoner. Eksempler på det er språkkafé som gjennom en årrekke har blitt organisert av Kia, og Redd Barna med mange faste tiltak for barn og unge gjennom 10 år. Vi har også flotte tilbud gjennom det lokale idrettslag, Arna Bjørnar, som tilbyr frie plasser innen alle idrettsgrener. Her er kulturhus med bibliotek og fritidsklubb for barn og unge, åpen barnehage, frivillighetssentral, alt med gåavstand fra mottaksboligene.

Arna mottakssenter har åtte ansatte. Helsetjenesten for nyankomne asylsøkere og flyktninger i Bergen sentrum følger opp beboerne på mottaket.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Arna

« I dag hadde mange av kvinenne på Arna Mottak juleverksted 🙂 »


Del: