Hvalstad transittmottak

Kontakt

Hvalstad transittmottak
Hvalstad transittmottak
Mottaksleder: Ole Valen

Besøksadresse

Solstadveien 42
1395 HVALSTAD

Se i kart

Postadresse

Solstadveien 42
1395 HVALSTAD


Om mottaket

Hvalstad transittmottak for enslige mindreårige ble startet opp i 2002 og ligger i på Hvalstad i Asker kommune. Det er et sentralisert mottak med total kapasitet på 110 beboere.

På Hvalstad transittmottak vil vi styrke ungdommene for mestring videre i deres liv. Vi vet at en god velkomst er med på å gi beboere en trygghet på stedet og en forståelse av hvordan vi forholder oss til hverandre på Hvalstad og ellers i samfunnet. Vi skal bidra til å legge grunnlaget for at ungdommen skal klare seg best mulig videre, enten de blir i Norge eller skal returnere til sitt hjemland.

Hvalstad transittmottak har totalt 41 ansatte. I tillegg har Asker kommune helseavdeling på mottaket med sykepleiere til stede fire ganger i uken.


Siste fra Hvalstad

« ALLER SISTE - Denne uka var det historiens aller siste Åpen Kafe på Hvalstad. Selv om vi har få beboere, kjente folk sin besøkelsestid. Med stort og smått talte vi cirka 80 gjester, og satte dermed samtdig et verdig punktum for atskillige års drift med asylmottak på Hvalstad. Det var mat og drikke, dans, spill og musikk i form av afrikanske trommer og fløyter. Etterhvert som dette arrangementet er blitt kjent i nabolag og nærmiljø, og folk har satt av denne første onsdagskvelden i måneden, er disse åpne kafekveldene noe det har vært veldig hyggelig å stelle i stand. Nå er det slutt. Denne uka reiser de siste beboerne ifra oss og til ordinære mottak. Nå skal vi rydde og tømme. 31. mars vrir vi nøklene om i dørene her for aller siste gang. Det er vemodig. Tusen takk for oss her på Hvalstad. »


Del: