Kasper transittmottak

Kontakt

Kasper transittmottak
Kasper transittmottak
Mottaksleder: Ole Wegard Utne

Besøksadresse

Kasperveien 22
1592 VÅLER I ØSTFOLD

Se i kart

Postadresse

Kasperveien 22
1592 VÅLER I ØSTFOLD


Om mottaket

Kasper transittmottak ligger i Våler i Østfold. Det er et sentralisert mottak med plass til totalt 216 beboere. Hero Norge AS har driftet Kasper transittmottak siden januar 2008. Frem til 1991 var det et militært område, og senere ble det opprettet et asylmottak på området. Etter en periode på fire år uten mottaksaktivitet ble Kasper transittmottak gjenåpnet i 2008.

Beboerne på Kasper har et bredt aktivitetstilbud som blant annet inneholder handleturer, bingo, filmkvelder, diskotek, og aktivitetsturer. De store uteområdene vi har på Kasper blir mye brukt, og volleyball, fotball og cricket er spesielt populært.

Mottaket er døgnbemannet med 27 fast ansatte. Dyktige medarbeidere sørger for at beboerne får et mest mulig positivt og konstruktivt opphold ved mottaket. På Kasper er det også en egen helseavdeling underlagt Våler kommune.


Siste fra Kasper

« Avsløringens time har kommet🎉 De siste ukene har vi vært så heldig å hatt besøk av en gruppe studenter fra Høgskolen i Østfold. Serge, professor på Høgskolen,tok kontakt med oss for en stund siden, hvor de ønsket at en gruppe med studenter skulle drive et prosjekt her på Kasper. Dette hørtes så spennende ut, at vi kunne ikke annet enn å si Ja☺️ Studentene er inspirert av et prosjekt utført i Sveits, blant annet av en av veilederne Antonio,og målet for prosjektet var å lage en installasjon på mottaket som kunne være til nytte og glede for beboerne på mottaket. Etter at de hadde brukt litt tid på mottaket og med beboerne, ble planen å lage en plattform/samlingssted ute. Og designen på denne ble igjen inspirert av hjeller som blir brukt til å tørke fisk på. I går var det endelig ferdig, og dermed hadde vi åpningsseremoni, som vi også kombinerte med den årlige lanternefesten. Det ble en innmari hyggelig kveld, med mye glede til tross for at værgudene ikke var helt med oss. Vi ønsker med dette å takke de flinke studentene som har lagd et samlingssted på Kasper, som beboere her kommer til å ha mye glede av i lang fremtid! Tusen takk❤️ »


Del: