Refstad transittmottak

Kontakt

Refstad transittmottak
Refstad transittmottak
Mottaksleder: Balasubramaniam Venkatasamy

Besøksadresse

Sinsenveien 76
0586 OSLO

Se i kart

Postadresse

Sinsenveien 76
0586 OSLO


Om mottaket

Refstad transittmottak ligger i Bjerke bydel i Oslo. Mottaket består av lyse fine bygninger med en kapasitet på 350 plasser.

Inntil opprettelsen av Ankomstsenter Østfold høsten 2015 var Refstad ankomsttransitt for hele det norske mottaksapparatet. Transittmottaket har fortsatt en sentral rolle i transittfasen gjennom sin unike kompetanse i personalet og lokaliseringen sentralt i Oslo.

Av tjenestetilbud kan nevnes helsetjeneste, barnebase med direkte utgang til hage og trygge utearealer, kantine og stort fellesrom med tilgang til internett, lesestoff og TV.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Refstad

« Tegneworkshops Min bok, Min stemme, tegneworkshop på Refstad The thoughts of my heart, har blitt tittelen på en bok fem av beboerne på Refstad transittmottak har vært med på å lage, sommeren 2017. Tittelen er lånt fra en populær eritreisk kjærlighets sang. Gjennom ukentlige tegneworkshops har 5 menn, i 20 årene, tegnet og fortalt fra livet sitt i Eritrea og om reisen til Norge. Tegninger og tekst er redigert og skrevet av billedkunstner Sophie Rodin. Boken er formgitt som en trekkspillbok, og bundet inn for hånd. Workshopen er en del av Min Bok, Min stemme-prosjektet, drevet av Forum for kultur og internasjonalt samarbeid, støttet av UDI. »

Nyheter fra Refstad transittmottak

Gledesfylt dag på Refstad transittmottak

Skolestart med brask og bram Mottaksansatte tok sammen med rektor og lærere ved Grünerløkka skole imot barna og deres foreldre til åpningsseremoni. Sammen tok de også imot gjester fra Oslo kommune ved Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap og Tone Tellevik Dahl som er byråd for oppvekst og kunnskap. Korpset fra Grünerløkka skole spilte musikk og taler ble holdt av rektor ved..

Les mer


Del: