Sund mottakssenter

Kontakt

Sund mottakssenter
Sund mottakssenter
Mottaksleder: Mette Parker

Besøksadresse

Grønebakksvegen
5382 SKOGSVÅG

Se i kart

Postadresse

Postboks 113
5371 SKOGSVÅG


Om mottaket

Sund mottakssenter ligger i Sund kommune, en øykommune vest for Bergen. Mottaket ble startet i desember 2008. Det er et delvis desentralisert mottak med total kapasitet på 180 beboere.

Mottaket ligger i vakre omgivelser med nær tilgang til sjø, noe som inviterer til fiske, spesielt i sommerhalvåret. Sund mottakssenter har et nært samarbeid med Sund Røde Kors Flerkultur om aktiviteter både for voksne og barn, som for eksempel norsktrening på det lokale biblioteket hvor beboere kan treffe nordmenn, mekkegruppe, løpegruppe, turgruppe samt et kleslager som drives av beboere sammen med Røde Kors-medlemmer.

Til å betjene beboerne har Sund mottakssenter syv ansatte. I tillegg er kommunalt ansatt helsesøster tilknyttet mottaket.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Sund

« https://www.udi.no/aktuelt/udi-flytter-mindrearige-i-sommerferien/ Sund mottak har dessverre fått den triste beskjeden at UDI legger ned mottaket i sommer. Fra 1. august er Sund mottak historie. 8 mennesker mister jobben sin, kommunen blir berørt og mange beboere, både enslige og familier, må flytte til andre mottak. Veldig trist for oss alle sammen. »

Nyheter fra Sund mottakssenter

Verdens flyktningdag 2016

20. juni markeres Verdens flyktningdag over hele verden. Dagen ble opprettet av FNs høykommissær for flyktninger for å rette oppmerksomhet mot flyktningers liv verden over, og ble markert første gang i 2001. I Stavanger har beboere ved Stavanger mottakssenter tatt initiativ markeringen av Verdens flyktningdag i 2016. Arrangementet er et samarbeid mellom Stavanger mottakssenter, Internasjona..

Les mer


Del: