Arna mottakssenter

Kontakt

Arna mottakssenter
Arna mottakssenter
Mottaksleder: Frank-Ove Stiby

Besøksadresse

Bankveien 4
5265 YTRE ARNA

Se i kart

Postadresse

Postboks 33 Ytre Arna
5889 BERGEN


Om mottaket

Arna mottakssenter ligger i Ytre Arna, 20 km utenfor Bergen. Mottaket ble startet i 1987. Det er et desentralisert ordinært mottak med total kapasitet på 210 beboere. Vi har mer enn 30 leiligheter, de fleste i bygda, der alle familiene bor, samt ca 10 bokollektiv.

Arna er det eldste mottaket i Norge, noe som gjør at vi har et stort og erfarent nettverk av eksterne samarbeidspartnere og svært erfarne medarbeidere. Beboerne har knyttet mange nære kontakter gjennom et utstrakt tilbud av aktiviteter arrangert av frivillige organisasjoner. Eksempler på det er språkkafé som gjennom en årrekke har blitt organisert av Kia, og Redd Barna med mange faste tiltak for barn og unge gjennom 10 år. Vi har også flotte tilbud gjennom det lokale idrettslag, Arna Bjørnar, som tilbyr frie plasser innen alle idrettsgrener. Her er kulturhus med bibliotek og fritidsklubb for barn og unge, åpen barnehage, frivillighetssentral, alt med gåavstand fra mottaksboligene.

Arna mottakssenter har åtte ansatte. Helsetjenesten for nyankomne asylsøkere og flyktninger i Bergen sentrum følger opp beboerne på mottaket.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Arna

Failed getting FB content, check settings.

Nyheter fra Arna mottakssenter

NHC + CHARGE = WELFARE 2.0

Heros moderselskap NHC, og vår mangeårige samarbeidspartner Charge, har gått sammen om å tilby et 10 måneders akselerator-løp for start ups innen helse- og velferdssektoren. Dette er Welfare 2.0. Det unike her er at de utvalgte bedriftene vil få direkte tilgang til et bredt testmarked. Norlandia Health & Care Group (NHC) sitt totale system består i dag av over 450 virksomheter. Sø..

Les mer

Innvandrere skal få vise hva de kan

Tor Brekke i Hero sier det er svært positivt at regjeringen for å hjelpe flyktninger og innvandrere raskere inn i..

Les mer

PRIVAT + OFFENTLIG = PROFFENTLIG

NHO har lansert et nytt ord; proffentlig, for å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger, et sama..

Les mer

Samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter

Hero Kompetanse og Face2Face Brobyggersenter starter opp et samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot mino..

Les mer


Del: