Arna mottakssenter

Kontakt

Arna mottakssenter
Arna mottakssenter
Mottaksleder: Frank-Ove Stiby

Besøksadresse

Bankveien 4
5265 YTRE ARNA

Se i kart

Postadresse

Postboks 33 Ytre Arna
5889 BERGEN


Om mottaket

Arna  mottak var det første mottaket i det som skulle bli Hero. Mottaket har drevet i Ytre Arna i over 32 år og er Norges eldste asylmottak. Etter så mange år med drift er mottaket en integrert del av denne industribygden. En gjensidig relasjon hvor lokalsamfunnet er viktig for mottaket og mottaket er viktig for livet i bygden.

Ytre Arna er en typisk industribygd på Vestlandet; bygget opp rundt en fabrikk med tilgang til vannkraft. Det er fortsatt drift i den gamle fabrikken, men den er ikke lengre hjørnesteinen i samfunnet her. Storbyens vekst har også nådd hit, 20 km nord for Bergen med motorvei til sentrum er dette nå en forstad i Norges nest største by.

Mottaket er desentralisert med stor variasjon i boligtilbudet. Rom for 1, 2 og 3 personer finnes det ca 30 av på “Hovedhuset”, fabrikkens gamle Ungkarsbolig. Ytterligere 30 boenheter er fordelt på 8 småhus fordelt rundt i bygden. I disse husene har vi en rekke familieleiligheter, familiehybler for enslige foreldre og handikapbolig.

Bygden har butikk, bibliotek, kulturhus og restaurant. Nærmeste kjøpesenter med grunnleggende helsetjenester er bare 10 minutter unna med buss. Fra Arna sentrum er det også togforbindelse, både mot Bergen og Oslo. Vi har også nærhet til Haukeland Universitets Sykehus, det har satt sitt preg på mottaket i mange år. Beboere med behov for nærhet til sykehusets tjenester har til tider utgjort en relativt stor andel av beboerne.

Det er ikke mulig å beskrive mottaket uten å trekke frem den frivillige innsatsen som legges ned i og rundt mottaket. Årevis med erfaring og samarbeid har gitt gode rutiner og relasjoner som beboerne får glede av, støttet av tilskudd fra UDI gir Røde Kors, Redd Barna, KIA, Idrettskretsen og flere organisasjoner tilbud til beboerne. Språkopplæring, idrettsaktiviteter, sosiale tilstelninger, turer, ferietilbud, og syverksted er bare noen av aktivitetene som tilbys. Viktig for de fleste er også matutleveringen som er organisert som et privat initiativ av en tidligere beboer. I tillegg kommer de offentlige tjenestene, særlig helserelaterte, hvor innarbeidede rutiner og relasjoner sikrer en god informasjonsflyt og best mulig tilpasset tilbud innenfor de rammene som gjelder.

Ytre Arna er en perle. Kombinasjonen av nærhet til storby, spektakulær utsikt, tilgang til naturopplevelser, alt bygget rundt et koselig bygdesentrum i en bygd med en rik frivillighetskultur. Dette er et godt og trygt sted å bo.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Arna

Failed getting FB content, check settings.

Nyheter fra Arna mottakssenter

NHC + CHARGE = WELFARE 2.0

Heros moderselskap NHC, og vår mangeårige samarbeidspartner Charge, har gått sammen om å tilby et 10 måneders akselerator-løp for start ups innen helse- og velferdssektoren. Dette er Welfare 2.0. Det unike her er at de utvalgte bedriftene vil få direkte tilgang til et bredt testmarked. Norlandia Health & Care Group (NHC) sitt totale system består i dag av over 450 virksomheter. Sø..

Les mer

Innvandrere skal få vise hva de kan

Tor Brekke i Hero sier det er svært positivt at regjeringen for å hjelpe flyktninger og innvandrere raskere inn i..

Les mer

PRIVAT + OFFENTLIG = PROFFENTLIG

NHO har lansert et nytt ord; proffentlig, for å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger, et sama..

Les mer

Samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter

Hero Kompetanse og Face2Face Brobyggersenter starter opp et samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot mino..

Les mer


Del: