Arna mottakssenter

Kontakt

Arna mottakssenter
Arna mottakssenter
Mottaksleder: Frank-Ove Stiby

Besøksadresse

Bankveien 4
5265 YTRE ARNA

Se i kart

Postadresse

Postboks 33 Ytre Arna
5889 BERGEN


Om mottaket

Arna mottakssenter ligger i Ytre Arna, 20 km utenfor Bergen. Mottaket ble startet i 1987. Det er et desentralisert ordinært mottak med total kapasitet på 210 beboere. Vi har mer enn 30 leiligheter, de fleste i bygda, der alle familiene bor, samt ca 10 bokollektiv.

Arna er det eldste mottaket i Norge, noe som gjør at vi har et stort og erfarent nettverk av eksterne samarbeidspartnere og svært erfarne medarbeidere. Beboerne har knyttet mange nære kontakter gjennom et utstrakt tilbud av aktiviteter arrangert av frivillige organisasjoner. Eksempler på det er språkkafé som gjennom en årrekke har blitt organisert av Kia, og Redd Barna med mange faste tiltak for barn og unge gjennom 10 år. Vi har også flotte tilbud gjennom det lokale idrettslag, Arna Bjørnar, som tilbyr frie plasser innen alle idrettsgrener. Her er kulturhus med bibliotek og fritidsklubb for barn og unge, åpen barnehage, frivillighetssentral, alt med gåavstand fra mottaksboligene.

Arna mottakssenter har åtte ansatte. Helsetjenesten for nyankomne asylsøkere og flyktninger i Bergen sentrum følger opp beboerne på mottaket.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Arna

« I dag hadde mange av kvinenne på Arna Mottak juleverksted 🙂 »

Nyheter fra Arna mottakssenter

Samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter

Hero Kompetanse og Face2Face Brobyggersenter starter opp et samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter. -Vi vil bruke de neste månedene til å skreddersy intensive kurs både for nyankomne i introduksjonsfasen, samt for minoritetsspråklige som har bodd lenge i landet, men som fremdeles har behov for kulturell forståelse inn mot både norsk familieliv og arbeidsliv, sier H..

Les mer

Der Spiegel skriver om Hero-kurs

«Der Spiegel», et stort europeisk nyhetsmagasin,  skriver om Heros kurs «Sammen for respekt og sikkerhet»..

Les mer

Nye kontrakter til Hero i Berlin

Før jul 2018 ble det bekreftet at Hero Zukunft fortsetter driften av mottakssenteret for asylsøkere i Wittenberge..

Les mer

Vi tar samfunnsansvar!

Vi har i flere år laget en rapport for å vise samfunnsansvaret i Hero, og i år har vi for første gang laget..

Les mer


Del: