Hå mottakssenter

Kontakt

Hå mottakssenter
Hå mottakssenter
Mottaksleder: Marthe Soma

Besøksadresse

Sandroen 2, 4365 Nærbø

Se i kart

Postadresse

Sandroen 2

4365 Nærbø

Om mottaket

Hå mottakssenter ligger på Nærland i Hå kommune.

Hå mottakssenter har en kapasitet på 100 faste plasser og 50 stykkprisplasser. I tillegg til den faste kapasiteten, har mottaket mulighet for å øke kapasiteten dersom UDI gjør avrop på opsjonsplasser.

Fra mars til oktober 2022 ble lokalene benyttet til akuttinnkvartering for ukrainske flyktninger, men gikk over til ordinær drift fra 15. oktober 2022.

Hero har siden 2009 drevet ulike typer asylmottak på Nærland (ordinært mottak, avdeling for eslige mindreårige, beredskapsplasser og akuttinnkvartering), men med enkelte kortere opphold når driftsavtaler har blitt avviklet grunnet nedgang i ankomster.

Hå mottakssenter ligger landlig til i det som kalles Nærlandsparken, omkranset av åkrer og strender, høy himmel og frisk luft. Det nærmeste tettstedet er Nærbø, ca 7 km unna.

Mottaket er et såkalt sentralisert mottak hvor den enkelte beboer har sitt eget rom, men deler kjøkken, bad og toaletter med flere andre beboere.

Guide til nærmiljøet

Nyheter fra Hero Norge

Flyttet 378 kilometer for drømmejobben

For mottaksleder Nyonga Rugumayo Amundsen er det de gode menneskemøtene som inspirerer henne aller mest. Nyonga startet sin karriere i Hero i 2015 da forrige store flyktningbølge kom til Norge. I denne perioden var det mange syrere og afghanere som kom til Norge for å søke om beskyttelse. Nyonga ble da ansatt som mottaksleder for EMA (avdeling for enslige mindreårige asylsøkere) på Førd..

Les mer

«I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert»

I den nye dokumentaren om Hero innleder direktør Vidar Torheim; «I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksist..

Les mer

Reisebrev fra Ukraina

Utdrag fra reisebrevet til driftssjef Ketil Blinge: Her bor det barn som enten er forlatt av foreldre, eller som..

Les mer

Vil du hjelpe oss å hjelpe Ukraina?

Hero starter nå vår innsamlingsaksjon til støtte det ukrainske barnehjemmet og krisesenteret Misto Dobra. Hero h..

Les mer


Del: