Hå mottakssenter

Kontakt

Hå mottakssenter
Hå mottakssenter
Mottaksleder: Marthe Soma

Besøksadresse

Sandroen 2, 4365 Nærbø

Se i kart

Postadresse

Sandroen 2

4365 Nærbø

Om mottaket

Hå mottakssenter ligger på Nærland i Hå kommune.

Hå mottakssenter har en kapasitet på 100 faste plasser og 50 stykkprisplasser. I tillegg til den faste kapasiteten, har mottaket mulighet for å øke kapasiteten dersom UDI gjør avrop på opsjonsplasser.

Fra mars til oktober 2022 ble lokalene benyttet til akuttinnkvartering for ukrainske flyktninger, men gikk over til ordinær drift fra 15. oktober 2022.

Hero har siden 2009 drevet ulike typer asylmottak på Nærland (ordinært mottak, avdeling for eslige mindreårige, beredskapsplasser og akuttinnkvartering), men med enkelte kortere opphold når driftsavtaler har blitt avviklet grunnet nedgang i ankomster.

Hå mottakssenter ligger landlig til i det som kalles Nærlandsparken, omkranset av åkrer og strender, høy himmel og frisk luft. Det nærmeste tettstedet er Nærbø, ca 7 km unna.

Mottaket er et såkalt sentralisert mottak hvor den enkelte beboer har sitt eget rom, men deler kjøkken, bad og toaletter med flere andre beboere.

Guide til nærmiljøet

Nyheter fra Hero Norge

Strandrydding for en bedre framtid

Beboere på Hå mottakssenter fjernet 220 kg med søppel fra Nærlandstranden. Initiativet er et samarbeid mellom Hero, Hold Norge Rent og Jæren Friluftsråd. Visjonen til Hero handler om å gjøre en ny framtid mulig.  Vår visjon om en ny fremtid omfavner nøkkelaspektene ved bærekraft og understreker behovet og ansvaret for å sikre en inkluderende og bærekraftig utvikling for alle...

Les mer

Utvekslingsprosjekt for læring og forbedring

Det bilaterale utvekslingsprosjektet mellom Médecins du Monde (MdM) i Hellas og Hero Norge er basert på par..

Les mer

Innovasjon for en bedre framtid

Hero arrangerer årets viktigste konferanse om migrasjon og integrering, sett gjennom linsen av innovasjon. Vårt m..

Les mer

Beboerundersøkelse i våre mottak

Hero Norge har forpliktet seg til å tilby et trygt og støttende bosted og miljø for sine beboere. Som en del av..

Les mer


Del: