Hå mottakssenter

Kontakt

Hå mottakssenter
Hå mottakssenter
Mottaksleder: Marthe Soma

Besøksadresse

Sandroen 2, 4365 Nærbø

Se i kart

Postadresse

Sandroen 2

4365 Nærbø

Om mottaket

Hå mottakssenter ligger på Nærland i Hå kommune.

Hå mottakssenter har en kapasitet på 100 faste plasser og 50 stykkprisplasser. I tillegg til den faste kapasiteten, har mottaket mulighet for å øke kapasiteten dersom UDI gjør avrop på opsjonsplasser.

Fra mars til oktober 2022 ble lokalene benyttet til akuttinnkvartering for ukrainske flyktninger, men gikk over til ordinær drift fra 15. oktober 2022.

Hero har siden 2009 drevet ulike typer asylmottak på Nærland (ordinært mottak, avdeling for eslige mindreårige, beredskapsplasser og akuttinnkvartering), men med enkelte kortere opphold når driftsavtaler har blitt avviklet grunnet nedgang i ankomster.

Hå mottakssenter ligger landlig til i det som kalles Nærlandsparken, omkranset av åkrer og strender, høy himmel og frisk luft. Det nærmeste tettstedet er Nærbø, ca 7 km unna.

Mottaket er et såkalt sentralisert mottak hvor den enkelte beboer har sitt eget rom, men deler kjøkken, bad og toaletter med flere andre beboere.

Guide til nærmiljøet

Nyheter fra Hero Norge

Ledig stilling: Jobb med mening

Hero driver asylmottak på oppdrag fra norske myndigheter (UDI). I løpet av mai skal vi åpne fem ordinære asylmottak og åtte mottak for enslige mindreårige. I Hero får du varierte arbeidsoppgaver og ingen dager på jobb er like – heldigvis. Hos oss er det kort vei til løsningene, og fleksibilitet og gode samarbeidsevner er derfor viktig. De ordinære mottakene har plass til 150 beboere..

Les mer

Har åpnet to akuttinnkvarteringer i Berlin

Den siste uken har vårt tyske søsterselskap, Hero Zukunft, etablert to nye akuttinnkvarteringer etter hasteanmodn..

Les mer

Ukrainske Nadiya: Meningsfylt å bidra med tolking

Nadiya Øye-Fenchak (41) er utdannet tolk fra Ukraina. På et tolkeoppdrag for en hjelpesending fra Norge i 2000, m..

Les mer

Historien om slutten til ukrainske «Olha»

Kreftsyke «Olha» (70) flyktet alene fra krigen i Ukraina. Da hun ankom Norge ble hun raskt lagt inn på sykehuset..

Les mer


Del: