Notodden mottakssenter

Kontakt

Notodden mottakssenter
Notodden mottakssenter
Mottaksleder: Rita Jonassen

Besøksadresse

Telegata 31

3674 Notodden

Se i kart

Postadresse

Telegata 31

3674 Notodden

Om mottaket

Notodden Mottakssenter er et desentralisert mottak i Notodden kommune. Mottaket drives av Hero Norge AS, på oppdrag av Utlendingsdirektoratet. Et desentralisert mottak vil si at våre beboere bor for seg selv i boliger og leiligheter.

Mottaket åpnet dørene for første gang i 2016, da i kontorer i Bjørnstjerne Bjørnsons gate. Mottaket ble lagt ned i 2017, men åpnet opp igjen i mai 2023 i nye lokaler. Nå som tidligere, holder vi til i sentrum av byen. Det gjør det enkelt for våre beboere å ta kontakt med oss gjennom dagene. Her har vi informasjonsrom, et fellesrom hvor beboere kan nyte en kopp kaffe eller te og barnebase hvor barna kan leke.

Vi har plass til 150 beboere, og har så langt tatt imot flyktninger fra Ukraina, Syria, og Iran. I vår første driftsmåned tok vi imot over 100 beboere.

Det er 7 faste ansatte ved mottaket og vi er alle svært dedikerte til våre oppgaver. Alle ansatte har sterk tilknytning til kommunen og nettverk i alle lag og foreninger. Vi har samarbeidsavtale med Notodden Røde Kors og med idrettslag i byen. Vi har også et tett og nært samarbeid med politi og brannvesen.

I samarbeid med Notodden kommune jobber vi for å skape et inkluderende og trygt miljø for beboerne våre.

Guide til nærmiljøet

Nyheter fra Hero Norge

Strandrydding for en bedre framtid

Beboere på Hå mottakssenter fjernet 220 kg med søppel fra Nærlandstranden. Initiativet er et samarbeid mellom Hero, Hold Norge Rent og Jæren Friluftsråd. Visjonen til Hero handler om å gjøre en ny framtid mulig.  Vår visjon om en ny fremtid omfavner nøkkelaspektene ved bærekraft og understreker behovet og ansvaret for å sikre en inkluderende og bærekraftig utvikling for alle...

Les mer

Utvekslingsprosjekt for læring og forbedring

Det bilaterale utvekslingsprosjektet mellom Médecins du Monde (MdM) i Hellas og Hero Norge er basert på par..

Les mer

Innovasjon for en bedre framtid

Hero arrangerer årets viktigste konferanse om migrasjon og integrering, sett gjennom linsen av innovasjon. Vårt m..

Les mer

Beboerundersøkelse i våre mottak

Hero Norge har forpliktet seg til å tilby et trygt og støttende bosted og miljø for sine beboere. Som en del av..

Les mer


Del: