Refstad transittmottak

Kontakt

Refstad transittmottak
Refstad transittmottak
Mottaksleder: Balasubramaniam Venkatasamy

Besøksadresse

Sinsenveien 76
0586 OSLO

Se i kart

Postadresse

Sinsenveien 76
0586 OSLO


Om mottaket

Refstad transittmottak ligger i Bjerke bydel i Oslo. Mottaket består av lyse fine bygninger med en kapasitet på 350 plasser.

Inntil opprettelsen av Ankomstsenter Østfold høsten 2015 var Refstad ankomsttransitt for hele det norske mottaksapparatet. Transittmottaket har fortsatt en sentral rolle i transittfasen gjennom sin unike kompetanse i personalet og lokaliseringen sentralt i Oslo.

Av tjenestetilbud kan nevnes helsetjeneste, barnebase med direkte utgang til hage og trygge utearealer, kantine og stort fellesrom med tilgang til internett, lesestoff og TV.


Guide til nærmiljøet

Siste fra Refstad

« Vår kollega Inger Hunsdal Johansen jobbet med motaksarbeid siden 1986 og pensjonerte seg nylig. Hun har hele tiden sagt at hun kom til å skrive en bok om sine erfaringer og morsomme historier fra asylmottakene hun jobbet i. Hun har holdt ordet og har nå utgit en bok med tittel "Trangvindt Kommunikasjon" - en bok om humor i asylmottak. Boken er unik på mage måter blant annet den forteller on "verden innenfor" og motemedarbeidernes hverdag i daværende hoved transittmottakene Tanum og Refstad. Inger sier at at mottaks arbeidere har en unik sjanse til å bli kjent med mennesker fra andre kulturer på en helt spesiell måte. Refstad transittmottak vil etter fellesferien arrangere en leveringsdag. De som vil ikke vente og vil kjøpe og lese boken i ferien kan kontakte direkte Inger Hunsdal Johansen på 992 38 863 »

Nyheter fra Refstad transittmottak

Innvandrere skal få vise hva de kan

Tor Brekke i Hero sier det er svært positivt at regjeringen for å hjelpe flyktninger og innvandrere raskere inn i arbeidslivet nå åpner for at de kan få vurdert sin realkompetanse på andre språk enn norsk og samisk.  – For å lykkes med integrering, er det avgjørende at innvandrere får brukt kompetansen de har fra hjemlandet så raskt som mulig. Det er mange som har god utdanning og..

Les mer

PRIVAT + OFFENTLIG = PROFFENTLIG

NHO har lansert et nytt ord; proffentlig, for å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger, et sama..

Les mer

Samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot minoriteter

Hero Kompetanse og Face2Face Brobyggersenter starter opp et samarbeid om utvikling av nye konsepter rettet mot mino..

Les mer

Der Spiegel skriver om Hero-kurs

«Der Spiegel», et stort europeisk nyhetsmagasin,  skriver om Heros kurs «Sammen for respekt og sikkerhet»..

Les mer


Del: