Solsiden mottakssenter

Kontakt

Solsiden mottakssenter
Solsiden mottakssenter
Mottaksleder: Kristine Bøgwald

Besøksadresse

Lindeveien 5

4580 Lyngdal

Se i kart

Postadresse

Lindeveien 5

4580 Lyngdal


Om mottaket

Solsiden mottakssenter ligger i Lyngdal kommune.

Solsiden mottakssenter har en kapasitet på 100 faste plasser og 50 stykkprisplasser. I tillegg til den faste kapasiteten, har mottaket mulighet for å øke kapasiteten dersom UDI gjør avrop på opsjonsplasser. Fra mars til oktober 2022 ble lokalene benyttet til akuttinnkvartering for ukrainske flyktninger, men gikk over til ordinær drift fra 17. oktober 2022.

Vi ligger sentralt til i Lyngdal med korte avstander til det meste. På huset har vi lekeområder for barn, yogarom for voksne, egen frisørsalong for beboere, barnebase og kommunens helseteam for flyktninger. Vi har også tre store og gode innebygde uteområdet. Disse er delt inn i kjøkkenhage, lekeområde/grillområde og kosehage. Vi er syv ansatte med bred erfaring og kompetanse.

Beboerrådet har en viktig stemme hos oss, og de er med på å bestemme aktiviteter, hvilke aktivitetsrom vi skal ha tilgjengelig og fungerer som bindeledd mellom ansatte og beboere.

Nyheter fra Hero Norge

Ukrainske Nadiya: Meningsfylt å bidra med tolking

Nadiya Øye-Fenchak (41) er utdannet tolk fra Ukraina. På et tolkeoppdrag for en hjelpesending fra Norge i 2000, møtte hun mannen i sitt liv. Nå tolker hun fulltid på ukrainsk for flyktninger i Norge hjemme fra huset i Hjelmeland. I Ukraina jobbet Nadiya ti år som tolk og tolket mellom engelsk, ukrainsk og russisk. Da hun møtte mannen som nå er hennes ektefelle, ble de boende i Ukraina i..

Les mer

Historien om slutten til ukrainske «Olha»

Kreftsyke «Olha» (70) flyktet alene fra krigen i Ukraina. Da hun ankom Norge ble hun raskt lagt inn på sykehuset..

Les mer

– Litt trist i dag

I dag, 24. august, markerer Ukraina 31 år med uavhengighet. I år er første gang Mykola Som (84) markerer dagen u..

Les mer

Takk, takk – tusen takk

Yana og Olha snakket ofte om Norge som et vakkert land de drømte om å besøke. De tenkte aldri at det kom til..

Les mer

Guide til nærmiljøet


Del: