Solsiden mottakssenter

Kontakt

Solsiden mottakssenter
Solsiden mottakssenter
Mottaksleder: Kristine Bøgwald

Besøksadresse

Lindeveien 5

4580 Lyngdal

Se i kart

Postadresse

Lindeveien 5

4580 Lyngdal


Om mottaket

Solsiden mottakssenter ligger i Lyngdal kommune.

Solsiden mottakssenter har en kapasitet på 100 faste plasser og 50 stykkprisplasser. I tillegg til den faste kapasiteten, har mottaket mulighet for å øke kapasiteten dersom UDI gjør avrop på opsjonsplasser. Fra mars til oktober 2022 ble lokalene benyttet til akuttinnkvartering for ukrainske flyktninger, men gikk over til ordinær drift fra 17. oktober 2022.

Vi ligger sentralt til i Lyngdal med korte avstander til det meste. På huset har vi lekeområder for barn, yogarom for voksne, egen frisørsalong for beboere, barnebase og kommunens helseteam for flyktninger. Vi har også tre store og gode innebygde uteområdet. Disse er delt inn i kjøkkenhage, lekeområde/grillområde og kosehage. Vi er syv ansatte med bred erfaring og kompetanse.

Beboerrådet har en viktig stemme hos oss, og de er med på å bestemme aktiviteter, hvilke aktivitetsrom vi skal ha tilgjengelig og fungerer som bindeledd mellom ansatte og beboere.

Nyheter fra Hero Norge

Flyttet 378 kilometer for drømmejobben

For mottaksleder Nyonga Rugumayo Amundsen er det de gode menneskemøtene som inspirerer henne aller mest. Nyonga startet sin karriere i Hero i 2015 da forrige store flyktningbølge kom til Norge. I denne perioden var det mange syrere og afghanere som kom til Norge for å søke om beskyttelse. Nyonga ble da ansatt som mottaksleder for EMA (avdeling for enslige mindreårige asylsøkere) på Førd..

Les mer

«I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert»

I den nye dokumentaren om Hero innleder direktør Vidar Torheim; «I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksist..

Les mer

Reisebrev fra Ukraina

Utdrag fra reisebrevet til driftssjef Ketil Blinge: Her bor det barn som enten er forlatt av foreldre, eller som..

Les mer

Vil du hjelpe oss å hjelpe Ukraina?

Hero starter nå vår innsamlingsaksjon til støtte det ukrainske barnehjemmet og krisesenteret Misto Dobra. Hero h..

Les mer

Guide til nærmiljøet


Del: