Aktuelt

Hero drifter en rekke akuttinnkvarteringer over hele landet. Jobber du i en kommune og har spørsmål om bosetting, eller er du frivillig i en organisasjon og har spørsmål om aktiviteter i mottak? Ring oss på 413 19 361 så hjelper vi deg i..

Les mer

Neste stopp: Odda

Det turkise sengeteppet på hotellsengen på akuttinnkvarteringen i Stavanger er en liten bit av deres tidligere liv og gir nå rommet en touch av hjemmekos. Nå venter et nytt og ukjent liv i Norge for Yana og Dmytro.   Yana Lukashcuk (39) og D..

Les mer

Om Hero Norges rolle

Hero Norge har den siste tiden fått en del oppmerksomhet for våre nyetablerte akuttinnkvarteringer for ukrainske flyktninger. De fleste steder har oppstarten gått bra. Andre steder er det avdekket mangelfullt renhold eller andre forhold som ikke h..

Les mer

200 flyktninger til Flå, sa du?

Da en av landets minste kommuner ble en trygg havn.  I Flå, den lille bygda nederst i Hallingdal, bor det tusen mennesker. Snart skal de få en telefon som setter bygda på hodet. Ordføreren slenger på røret første gang UDI ringer. Hun tror..

Les mer

– Hjerteskjærende inntrykk

Tor Brekke, styreleder i Hero, forteller til VG at han er redd for at det vil utvikles en humanitær katastrofe også utenfor Ukraina dersom det ikke raskt etableres et bedre system for å håndtere den store flyktningstrømmen. Fra VG: Han s..

Les mer

Kontaktinformasjon til ledelse og stab

Her finner du kontaktinformasjon til nøkkelpersonell og beskrivelse av deres fag- og ansvarsområder i forbindelse med opprettelser av akuttinnkvarteringer for ukrainere. Kontaktinformasjon til de ulike akuttinnkvarteringene med lokale kontaktper..

Les mer

Oppretter flere akuttmottak de kommende ukene

Hero Norge og andre aktører har blitt bedt av UDI om å framskaffe mange nye akuttmottaksplasser på kort tid for å ta imot ukrainske flyktninger. Hero har nå fått i oppdrag å opprette flere slike akuttmottak rundt omkring i landet i løpet av d..

Les mer

Hero åpner flere akuttmottak for ukrainske flyktninger

På oppdrag fra UDI forbereder Hero Norge seg nå på å innlosjere tusenvis av ukrainske flyktninger i nyopprettede akuttmottak rundt om i hele landet. Det er forventet at de fleste som kommer er kvinner, barn og eldre. I mottakene skal vi..

Les mer

Hero etablerer verdens nordligste asylmottak i Kirkenes

Våren 2021 publiserte UDI en konkurranse om drift av Sør-Varanger mottakssenter. Hero er nå tildelt oppdraget om å etablere verdens nordligste asylmottak i Kirkenes. Mottakets administrasjon vil ha lokaler i det gamle sykehuset på Prestøya, og..

Les mer

Ny aktør overtar driften på Nasjonalt Ankomstsenter

Hero avslutter i dag 30.04.2021 vår virksomhet på Nasjonalt Ankomstsenter i Råde som følge av at ny aktør overtar driften for UDI 01.05.2021. Vi vant dessverre ikke anbudskonkurransen om videre drift. Vi takker spesielt ansatte, UDI, Råde ko..

Les mer