Hvalsmoen i ny drakt

Et stort oppussingsarbeid er snart ferdig på Hvalsmoen. Mottaket vil i løpet av sommeren fremstå i ny drakt. – Nå gleder vi oss til at beboerne kan flytte inn, sier mottaksleder Tove Brorson.Hvalsmoen oppussing 7

Et samarbeidsprosjekt mellom UDI og mottaket (Hero) har bidratt til å heve standarden på mottaket betydelig. I vår har det foregått et betydelig oppussingsarbeid på flere av mottakets bygninger. Samtlige bad (50 rom) i familieblokka renoveres. Planlagt ferdigstillelse er i løpet av juli måned. I tillegg legges det nye gulvbelegg i alle beboerrom i blokk B (28 rom). Der males også veggene i lyse delikate farger, samt at vinduskarmene har blitt hvite og fine. Tidligere i vår åpnet mottaket splitter ny barnebase med offisiell åpning med blant annet UDI og lokale sponsorer til stede.

Et betydelig løft

-Oppussingen som har vært det siste halvåret har bidratt til at Hvalsmoen nå fremstår i svært god stand. Vi har i tillegg laget et splitter nytt vaskerom som betjenes av miljøarbeider. Ansatte tar ansvar og bidrar med sin entusiasme. Gardiner vi har hatt liggende på lager har blitt sydd om til de nyoppussede rommene. Det blir veldig fint, sier mottakslederen.

Takk til UDI

Mottakslederen benytter anledningen til å skryte av UDi for samarbeidsprosjektet. I fellesskap har Hero og UDI nå skapt et trivelig mottak for asylsøkerne. Det vil bli triveligere for beboerne å bo på mottaket etter oppussingen.

-Vi vil nå stille større krav til at beboerne skal bidra til å holde standarden på mottaket ved like, sier Brorson.

Del: