«I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert»

I den nye dokumentaren om Hero innleder direktør Vidar Torheim; «I en ideell verden, så skulle ikke vi ha eksistert. Det skulle ikke ha vært konflikter i verden som skaper behov for vår type bedrift».

Gjennom de 36 årene Hero har eksistert, har det likevel vært behov for Hero sin tilstedeværelse for å ivareta ankomst og innkvartering av asylsøkere fra hele verden. Hero er takknemlige og ydmyke for tillitten til å utføre denne viktige oppgaven på vegne av norske myndigheter.

Flyktningregnskapet til Flyktninghjelpen viser at ved inngangen til 2023 var hele 108.436.353 mennesker i verden på flukt – det høyeste antallet noen gang registrert.

Er du nysgjerrig på hvordan det hele startet? Hvorfor er det egentlig så viktig at Hero eksisterer og hvilken rolle har vi? Hvordan er det å jobbe i Hero, og hvilke situasjoner på jobb kan være ekstra krevende? Hva er det som gjør at mange ansatte har valgt å bli værende i mange år og at flere tidligere ansatte spør om de kan få lov til å bidra når en ny krise inntreffer?

Se dokumentaren om Hero og få et innblikk i hvem Hero er, hva vi står for og hvordan det er å være Hero-ansatt. Tusen takk til Hå mottakssenter og Kirkenes mottakssenter for at dere tok imot filmteamet og åpent delte deres egne refleksjoner, kunnskap og erfaring.

Del: