Kvinnetrening når nye høyder

De danser etter Sade, Michael Jackson og Hanne Boel. Kvinnetreningen på Hvalsmoen når nye høyder. Mellom 25 og 30 kvinner fra ulike land møtes flittig hver uke – og nå roper de på mer trening.

-Det er helt fantastisk. Jeg brenner for dette – virkelig, sier miljøarbeider Vigdis Halvorsen. Hun tok selv initiativet til kvinnetreningen og nærmest gløder når hun snakker om damene «sine».

-Damene var litt skeptiske til å begynne med, men nå ønsker de seg flere dager med trening i uken, sier hun. Kvinnene har behov for en arena hvor de kan møtes uten menn og barn, og flere har blitt bitt av basillen. De storkoser seg og har knyttet fellesskap.

Slipper seg løs

Under treningen så kaster kvinnene hijaben og slipper seg løs. De sier «we love you» til Vigdis og viser takknemlighet for tilbudet. Øvelsene består av dans, armhevinger, aerobic og planken, i tillegg snakker Vigdis en del om kosthold.

Vigdis er selv rød i toppen etter treningen, svetten pipler fra pannen og hun forsikrer om at det er en tøff treningstime.

– Det er hardt, men vi har det utrolig gøy, sier hun.

Vigdis har jobbet med innvandrerkvinner tidligere og ser behovet for at kvinnene får trene på lik linje med menn, på kvinnenes premisser.

-Dette er bra integrering. Det spiller ingen rolle hvor man kommer fra. Trening er sunt for alle.

Viktig tilbud

Mottaksleder Tove Brorson forteller at treningen er et svært viktig tilbud for kvinnene på mottaket.

-Her trener damer i alle aldre, fasonger, størrelser og nasjonaliteter. Jeg blir rørt av å se hvor lykkelige de blir av å trene. Dette prosjektet skal vi utvikle, sier Tove Brorson.

Del: