Namsos mottakssenter

Kontakt

Namsos mottakssenter
Namsos mottakssenter
Mottaksleder: Anja Brasøygård

Besøksadresse

Prestgårdsstien 5

7804 Namsos

Se i kart

Postadresse

Prestgårdsstien 5

7804 Namsos

Om mottaket

Namsos mottakssenter ligger i Namsos kommune, og har vært i drift siden starten av mai i 2023. Mottaket har plass til 150 beboere og beboerne er delt mellom et bygg på Bjørum og et bygg i Namsos sentrum.

Bygget vårt på Bjørum ligger fint til med nærhet til naturen med flotte turmål ved mottaket. Det er gåavstand til skoler, barnehagen og til sentrum fra mottaket her på Bjørum. Barnefamilier og eldre blir i hovedsak bosatt på Bjørum, mens de fleste unge som kommer til mottaket bor i sentrum på mottaket der. Mottaket i sentrum ligger ved Namsos skysstasjon og ligger sentralt til for både trening, butikker og andre fasiliteter.

Vi samarbeider med Norsk Folkehjelp og Røde Kors. De arrangerer turer i nærområdet og de arrangerer også spillekvelder.

Vi har noe treningsutstyr på mottaket og vi har også tv- og spillrom. Det er bordtennisbord for både barn og voksne på begge byggene som blir flittig brukt.

Det arrangeres yoga for beboerne med jevne mellomrom. I tillegg arrangerer vi fjellturer i nærområdet når været tillater dette. I vinterhalvåret har vi hatt flere strikkekvelder.

Vi har hatt fokus på å samle beboerne til felles måltider innimellom. Det er alltid hyggelig. Da lager beboerne mat fra ulike verdensdeler og vi som jobber på mottaket har laget norsk mat som vårt bidrag. Det med mat og måltider er veldig samlende, så det ønsker vi å fortsette å ha fokus på.

På vår og sommer har vi muligheter for å plante frukt- og grønt i plantekasser som vi har på uteområdet på Bjørum. Forrige sommer var det mye aktivitet ute i bedene og beboerne sådde frø og hadde både salat og ulike grønnsaker til eget bruk.

Guide til nærmiljøet

Nyheter fra Hero Norge

Strandrydding for en bedre framtid

Beboere på Hå mottakssenter fjernet 220 kg med søppel fra Nærlandstranden. Initiativet er et samarbeid mellom Hero, Hold Norge Rent og Jæren Friluftsråd. Visjonen til Hero handler om å gjøre en ny framtid mulig.  Vår visjon om en ny fremtid omfavner nøkkelaspektene ved bærekraft og understreker behovet og ansvaret for å sikre en inkluderende og bærekraftig utvikling for alle...

Les mer

Utvekslingsprosjekt for læring og forbedring

Det bilaterale utvekslingsprosjektet mellom Médecins du Monde (MdM) i Hellas og Hero Norge er basert på par..

Les mer

Innovasjon for en bedre framtid

Hero arrangerer årets viktigste konferanse om migrasjon og integrering, sett gjennom linsen av innovasjon. Vårt m..

Les mer

Beboerundersøkelse i våre mottak

Hero Norge har forpliktet seg til å tilby et trygt og støttende bosted og miljø for sine beboere. Som en del av..

Les mer


Del: